Boekje 1

Russische Iconen Ferenc en Christel Tóth

Bekking & Blitz Uitgevers, Amersfoort

Aantal pagina's: 128
ISBN: 9 789061 095613

Prijs: € 9.90

Het iconenboek Russische Iconen is verschenen in het jaar 2004 ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Tóth – Ikonen. Het boek geeft een overzicht van Christus-iconen, Moeder Gods-iconen, Nicolaas-iconen, Feestdagen-iconen en Heiligen op iconen. Bijzonder zijn de diverse mini-iconen. Per pagina wordt de afgebeelde icoon beschreven.

Meer informatie:
www.bekkingblitz.com
info@bekkingblitz.com

Boekje 2

Russische Iconen II Ferenc en Christel Tóth

Bekking & Blitz Uitgevers, Amersfoort

Aantal pagina's: 128
ISBN: 9 789061 095941

Prijs: € 9.90

Russische Iconen II is verschenen in december 2006. Evenals in het boekje Russische Iconen zijn ook in dit boekje bijzondere iconen uit de collectie van Tóth – Ikonen afgebeeld. In dit deel komen bijzondere thema’s en zeldzame voorstellingen aan de orde. Het boek wordt afgesloten met een zeer uitgebreid verhaal met afbeeldingen over de Russische reisiconen.

Meer informatie:
www.bekkingblitz.com
info@bekkingblitz.com

OmslagIconenBoek

Russische Iconen Ferenc en Christel Tóth

Uitgeverij Bekking, Amersfoort

Aantal pagina's: 200
ISBN: 978 90 6109 612 2

Prijs: € 34,90

Het boek bevat een uitgebreide selectie Russische iconen uit de collectie van Tóth-Ikonen, de iconengallery die gevestigd is in Huizen.

Na een uitgebreide inleiding door Désirée Krikhaar over de oorsprong van de icoon en de ontwikkeling van iconen in Rusland, volgen hoofdstukken waarin verschillende thema’s in de iconenkunst nader worden belicht. In toegankelijke teksten worden de achtergronden beschreven van traditionele onderwerpen op iconen, zoals Christus, de Moeder Gods, Nicolaas, feestdagen en engelen. Daarnaast komen specifieke thema’s aan bod, zoals diverse soorten beslag op iconen, kalendericonen, de Russische iconostase en reisiconen. Een aantal hoofdstukken is gewijd aan diverse bekende heiligen, waaronder de heilige Paraskeva, de heilige Joris en de paardenheiligen Florus en Laurus. De teksten geven informatie over de verhalen en symbolische achtergronden die iconen een diepere betekenis kunnen geven.

Dit rijk geïllustreerde boek, dat 200 pagina’s telt, bevat 218 afbeeldingen in kleur.

Meer informatie:
www.bekkingblitz.com
info@bekkingblitz.com